Leuke weetjes

Naast alle andere informatie op onze site, presenteren wij hier een aantal ‘leuke weetjes’ . Gebeurtenissen en zaken van allerlei aard, waarvan onze redactie het leuk vindt ze bij jullie onder de aandacht te brengen.

Areander

Wil je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in en rondom Area? Hoe Area de samenwerking opzoekt met maatschappelijke partners? En welke verhalen er leven bij de bewoners? Je leest, ziet en ervaart het in de Areander, het online bewonersblad van Area. Wil jij de Areander ook vier keer per jaar in jouw mailbox ontvangen of online lezen? Ga dan naar www.areawonen.nl/areander

Praktische informatie

Waaruit bestaan de servicekosten?
Leefbaarheidsbudget voor buurtactiviteiten aanvragen
Regentonactie 

Leuke links

Website Area Wonen
Website OnsHuiz.nl
Video: Huurprijsbeleid 2019
Video: Uitleg koersplan Area
Video's van Area

Area levert eerste nul-op-de-meter woningen in Uden op

In december 2018 heeft Area de eerste nul-op-de-meter woningen in Uden opgeleverd. Deze bevinden zich in de wijk De Gaarden, deze is gelegen naast het Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden, In december 2016 werden aan één zijde van het Retraitehuis 18 eengezinswoningen op de Kersengaarde in gebruik genomen, de 24 nul-op-de-meter woningen bevinden zich aan de andere zijde van het Retraitehuis op de Vlindergaarde.

Herontwikkeling Don Boscoschool in Veghel

Area heeft van de gemeente Meierijstad de Don Boscoschool in Veghel gekocht. Area gaat het pand op een duurzame manier herontwikkelen tot appartementen. Area verbouwt de voormalige lokalen tot 14 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog 6 appartementen aan toe. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. Area maakt de woningen zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Tijdelijke (flexibele) woningen in  Uden

In 2017 is Area in Uden met de verhuur gestart van de eerste tijdelijke woningen.  De woningen zijn bedoeld voor mensen welke met spoed op zoek zijn naar een woning. Bij het accepteren van deze kleine zelfstandige woning behoud je je inschrijftijd. Wel wordt gekeken naar onze algemene inkomenscriteria of je tot onze doelgroep behoort. Je bepaalt zelf of je een spoedzoeker bent of niet. Op dit moment staan er tijdelijke woningen staan in de President Kennedylaan/ Loopkantstraat te Uden. Wanneer hier een woning vrij komt wordt deze geplaatst op onze website bij woningaanbod. In juli 2018 worden er 36 appartementen opgeleverd aan de Velmolen Oost.