Update werkgroep hitte en hittestress

Hallo allemaal, Beste huurders,

Hierbij geven wij u een update wat de werkgroep hitte en hittestress zoal het afgelopen jaar gedaan heeft. Het was een bijzonder jaar, nog steeds coronatijd waardoor vele mensen niet op bezoek konden gaan bij iemand anders en velen hadden zelfs klachten door het coronavirus. Wat positief was aan 2022 in het kader van het thema van deze werkgroep, was dat het jaar  niet uitgesproken warm was, zoals we dat de afgelopen jaren wel gekend hebben.

Tevens nam het werkgroep lid Rietje Methorst afscheid van de Bewonersraad nadat zij haar volledige termijn had vervuld. Via deze weg willen we Rietje nogmaals bedanken voor haar positieve inzet in onze werkgroep hitte en hittestress.

In het jaar 2022 hebben wij als werkgroep contact gehad met de afdeling onderhoud van Area. We hebben van hun een planning ontvangen van de werkzaamheden die Area in 2022 ging uitvoeren. Tevens hebben we contact gehad met de Manager wijkontwikkeling. Dat was een eerste kennismaking aangezien hij net in dienst was getreden bij Area.

Area heeft bij wijze van proef bij één complex maatregelen genomen tegen de hitte en hittestress en een bureau ingeschakeld om de hitte te monitoren om zo te beoordelen welke maatregelen geschikt zijn om het probleem op te pakken. Daarnaast heeft Area een folder voor de huurders met tips uitgebracht en hebben zij het project “Tegel eruit, groen erin” geïntroduceerd. Groen zorgt er namelijk voor dat de tuin en daarmee de gevel van een woning minder warm wordt in de zomer. Een kleine stap die kan helpen in dit, voor diverse huurders, toch grote probleem.

Wij blijven ons uiteraard inzetten voor grotere maatregelen, zeker in bepaalde appartementencomplexen is het soms in de zomer veel te warm met alle gevolgen van dien. Wordt vervolgd dus….

Werkgroep Hitte en Hittestress
Bewonersraad Area

Vorige
Vorige

Jaarverslag 2022

Volgende
Volgende

Terugkoppeling Algemene Huurdersbijeenkomst (AHB) 2022