Afscheid van 2 leden

Twee werkers van het eerste uur verlaten Bewonersraad Area

Zonder vrijwillige werkers zouden veel noodzakelijke dingen in ons land geen of nauwelijks aandacht krijgen. Denk aan verenigingswerk, mantelzorg, voedselbanken, het Rode Kruis, vluchtelingenwerk etc. Er is zelfs een site waar je vacatures kunt vinden als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. De vrijwilligers vacaturebank.


Bewonersraad van Area

Ook de Bewonersraad van Area bestaat uit een groep vrijwillige werkers, met het huurderbelang hoog in het vaandel.  Het voert te ver om al hun werkzaamheden te noemen, maar opgeteld zijn dat er best veel. Onze wet- en regelgeving (Woningwet juli 2015) geeft aan dat zo’n vrijwilliger zich gedurende een periode van 4 jaar als lid voor de huurders mag inzetten. Er kan een eenmalige verlenging van 4 jaar volgen. Kortom, er is een tijd van komen en (na maximaal 8 jaar) van gaan.


Ad Heerkens en Jeanneke Callaars

Beiden begonnen 8 jaar geleden als vrijwilligers voor woningcorporatie Woonbelang in Veghel (nu Meierijstad). Uit de fusie met Stichting Volkshuisvesting Uden (S.V.U.) werd Area geboren. In de nieuwe Bewonersraad die werd gevormd, kwamen de ervaring en motivatie van Jeanneke en Ad goed van pas. De laatste jaren zette Ad zich in Veghel in voor de leefbaarheid. Jeanneke beheerde het secretariaat. (Foto's bijgevoegd onder dit bericht)


Afscheid in stijl

Op 1 januari 2020 zat voor beiden de maximale periode van acht jaar er op. Daarom vierden zij met hun collega’s uit de Bewonersraad en enkele mensen van Area, waaronder directeur bestuurder Jan van Vucht, op dinsdag 17 december 2019 hun afscheid in stijl. Dit op een door hen gekozen sfeervolle locatie in Veghel. Daaraan voorafgaand maakte het gezelschap in een touringcar een rondrit langs mooie, bijzondere projecten van Area, waar Jeanneke en Ad vanuit de Bewonersraad bij betrokken zijn geweest.

Projecten als:

  • De recente en groene nul-op-de-meter wijk De Vlindergaarden
  • Jan van Galenstraat – design platte daken – december ’19 in gebruik
  • Groen van Prinsterenstraat – piramidemodel met een vide
  • Veghels Buiten - landelijk gelegen
  • De Leest – totaal gerenoveerd met prefab voorgevels

Hartelijk dank!

Als Bewonersraad nemen wij de vrijheid Jeanneke en Ad namens al onze huurders van harte te bedanken voor hun inzet. Betrokkenheid bij en hart voor het belang van de huurders waren de rode draad in hun werk als vrijwilligers. We wensen beiden een goede gezondheid en al het goede toe.

 

De bewonersraad van Area

 

Ad Heerkens
Ad Heerkens, Leefbaarheid Veghel
Jeanneke Callaars
Jeanneke Callaars, Secretariaat

 

Reactie toevoegen