Area plaatst 25.000ste zonnepaneel

Op het Muziekplein 52 in Uden plaatste Area het 25.000ste zonnepaneel!

Er was een klein feestje georganiseerd op donderdag 10 oktober jongst leden op het Muziekplein 52 in Uden. Daar plaatste Area het 25.000ste zonnepaneel. Namens de Bewonersraad van Area waren Betty Roozenboom en Rietje Methorst aanwezig.

Speeches

Jan van Vucht, directeur bestuurder Area en Berry Seesing, directeur Tenten Solar, luisterden deze feestelijke gelegenheid op met een speech. Beiden benadrukten de goede samenwerking tussen Area en Tenten Solar. Opmerking van Jan van Vucht “Het gaat als een tierelier”.

Feestelijke onthulling

Het officiële deel van de dag was het verwijderen van het jubileumdoek op het dak van de woning. Deze onthulling werd gedaan door bewoonster Willemien Janssen, buurvrouw Sea Bergink, Jan van Vucht en Berry Seesing. Willemien en Sea werden in het zonnetje gezet en kregen uit handen van directeur Berry Seesing een prachtige bos bloemen aangeboden. Ook waren er bloemen voor de medewerkers van Area die samen met Tenten Solar gezorgd hebben dat alles voor de bewoners ‘op rolletjes liep’.

Tevreden bewoners

Dat een aanvraag voor zonnepanelen niet aan leeftijd gebonden is , bewijzen beide dames, met leeftijden ruim boven de 70. Volgens hen was het plaatsen van de zonnepanelen professioneel gegaan, zowel door Area als Tenten Solar. Er waren van te voren goede afspraken gemaakt en nagekomen. De kosten van zonnepanelen worden niet doorberekend aan de huurders. Reactie van de dames “We hoeven er niets voor te doen en het scheelt ons aan energiekosten maandelijks ongeveer 30,- eruo”.
Elke aanwezige kreeg een presentje in de vorm van een bloempotje met zonnecel. Over een jaar is het totale project klaar. Alle woningen die daarvoor geschikt zijn (zo’n 5.500), zijn dan van zonnepanelen voorzien.

Namens de Bewonersraad van Area
Betty Roozeboom en Rietje Methorst

Onthullingonthulling 2