Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is waarschijnlijk het meest gebruikte begrip in het afgelopen jaar. Helaas wordt duurzaam ondernemen te pas en te onpas gebruikt. Waar hebben we het feitelijk over?

Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de volgende drie p’s: people, planet, profit. Deze balans proberen bedrijven de rode draad te laten zijn In de keten visie – beleid – strategie – uitvoering, In ‘Jip en Janneke’ taal wil dat zeggen dat ondernemingen bij beslissingen en toekomstplannen rekening houden met de effecten daarvan op medewerkers, milieu en maatschappij. Dit niet alleen nu, maar op langere termijn.

Samenwerking

Area doet haar best een duurzame onderneming te zijn. Daarom worden er voortdurend mogelijkheden gezocht, onderzocht en toegepast, die haalbaar zijn en duurzaamheid bevorderen. In dat kader heeft Area onder de naam Coöperatie Uden duurzaam op weg  recentelijk een samenwerking gestart met Gemeente Uden en I.B.N.  

De drie samenwerkende partijen gaan afscheid nemen van bedrijfswagens met als vervuilende brandstof benzine, gas of diesel. Daarvoor in de plaats komen zogenaamde Full Electric Cars. Alle relevante voertuigen zijn beoordeeld. De doorslaggevende factor bij de keus waren de prijs en de actieradius. Gekozen is voor de BMW i3 met een actieradius boven de 200 kilometer bij een volle accu. De auto is niet alleen duurzaam in gebruik, maar ook voor 95% gebouwd van gerecycled materiaal, onder andere gerecycled plastic  Elk van de samenwerkende partners is gestart met 6 auto’s. U kunt ze zien staan naast het kantoor van Area in Uden.

Gebruikers 

Personeelsleden van Area en leden van de Bewonersraad mogen ten behoeve van hun werkzaamheden voor Area gebruik maken van deze auto’s. Voor privé gebruik betaalt men een kilometervergoeding aan de Coöperatie. Onderzocht wordt of t.z.t. ook huurders van Area tegen een kilometervergoeding een auto mogen reserveren/gebruiken.  

Kijk, dat is nog eens duurzaam ondernemen.