Interview met Paul en Miep de Bruijn (Kersengaarde-Uden)

December 2016 leverde Area 18 eengezinswoningen en 24 appartementen op in de nieuwe wijk De Gaarden. We spraken met bewoners van één van de woningen op de Kersengaarde.

Korte introductie

Beiden zijn al heel wat jaren Udenaren. Miep is geboren in de Burgemeester Buskensstraat, waar ze tot haar 13e woonde, daarna volgde een aantal verhuizingen binnen Uden. Paul’s leven startte in Batavia (huidige Djakarta) in Indonesië. Op zijn 4e emigreerde gezin De Bruijn naar Dordrecht, verhuisde naar Veghel en in 1968 naar de Willem Alexanderhof in Uden. Daar leerde Paul Miep kennen.  Na hun huwelijk in 1970, woonden beiden enkele jaren bij Paul’s ouders.  Zij verhuisden naar de Harpstraat en 13 jaar later naar een koopwoning op Morkolf (wijk Zoggel), Daar woonden ze 26 jaar tot hun verhuizing naar de Kersengaarde.

Verhuizing naar De Kersengaarde

Paul: “we woonden met veel plezier op Morkolf, waar we leuke contacten met onze buren hebben opgebouwd. Nog steeds zien we elkaar regelmatig”. Waarom dan verhuizen naar de Kersengaarde?  Paul: “We hadden een erg ruim huis, een grote garage en een fikse tuin. Dat gaf veel werk. Daarom zijn we gaan zoeken naar een geschikte huurwoning”.  Vraag aan Miep: “Waarom hebben jullie gekozen voor de Kersengaarde?”. Miep: “Omdat de nieuwe wijk De Gaarden en de woning ons erg aantrokken. Veel groen en vlakbij het sportpark, waar drie van onze kleinzoons bij Udi voetballen. Ook zijn er nostalgische gevoelens. Van jongs af aan ging ik naar de Kersenoogstfeesten op de plek waar we nu wonen. De naam Peerke Verschiet zegt echte Udenaren wel wat.” Ons huis hier is inmiddels ons thuis.

Hobbies etc.

Hebben jullie hobby’s en zijn jullie op andere terreinen actief? Miep “Ik kook graag voor gasten. Verder fiets ik veel en doe wekelijks in Mill (Fitland) aan conditietraining. Ik ken veel ‘Ujenaren’, want ik werkte 20 jaar in de lunchroom van Hout-Brox en ben nog steeds vrijwilligster bij atletiekvereniging De Keien.” Paul “Ik heb zo’n 40 jaar gevoetbald en 12 jaar gebadmintond. Momenteel ben ik bestuurslid bij Jeu de boules vereniging Plop en speel daar mee in de competitie. Ook doe ik net als Miep vrijwilligerswerk bij atletiekvereniging De Keien.”

Voorinformatie van Area

Hoe vonden jullie de voorinformatie van Area over de woningen en de wijk? Reactie van beiden “Helder, prettig en professioneel. Een mooie brochure die ons motiveerde om ons in te schrijven. Er waren leuke, zinvolle informatieavonden met duidelijke presentaties en gelegenheden om vragen te stellen.”

Nieuwe thuisbasis

Voelen jullie je prettig op de nieuwe thuisbasis? “Absoluut. De Gaarden is een mooie, groene wijk. Autovrij met centrale parkeerplaatsen. De woningen zien er vanbinnen en vanbuiten mooi uit, zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en andere praktische zaken. Kortom, we hebben het erg naar onze zin en zijn tevreden bewoners.”