Projecten en plannen van Area

Wat is de duurzaamheidsambitie van Area? Area wil in 2035 wonen 100% duurzaam laten zijn. Dit doet Area door de komende jaren in te zetten op de volgende 5 thema’s:
  • Levendige wijken
  • 100% circulair
  • Energierijk en mobiel
  • Wonen in het groen
  • Bewust beter samenwerken

Wat zijn levendige wijken?

Wij zien het volgende voor ons als we denken aan Levendige wijken in 2035: Wij vinden het belangrijk dat jij goed woont, in een gezond, comfortabel en betaalbaar huis. Een woning waar jij jezelf kan zijn en waar jij je thuis voelt. Waar je de ruimte krijgt om te leven op de manier die het best bij je past. In een aantrekkelijke en levendige wijk waar ruimte is voor iedereen om te spelen, ontspannen, sporten en ontmoeten. Zo laten we samen wonen leven. Vanaf nu (2018) zet Area zich in om bewust stappen te nemen in het bereiken van dit toekomstbeeld.

Wat is 100% circulair?

In 2035 werken wij circulair. Voor ons bestaan alle woningen en producten uit kostbare grondstoffen. Grondstoffen die je opnieuw kunt gebruiken. Of het nu gaat om bouwmateriaal of huisraad, wij maken recycling, hergebruik en delen mogelijk. Moeten we toch nieuwe materialen toevoegen? Dan kiezen wij voor gezonde en eerlijke materialen, waarvan we weten waar ze vandaan komen en waar ze na afloop naar toe gaan. Vanaf 2018 zet Area zich in om bewust stappen te maken in het bereiken van dit toekomstbeeld.

Wat is energierijk en mobiel?

In onze energierijke regio wekken wij in 2035 in onze wijken een overvloed aan hernieuwbare energie op. Hiervan laten we bewoners meeprofiteren. Wij beperken onze energie behoefte en verplaatsen ons schoon en uitstootvrij. Dit vragen wij ook van onze partners. Zo houden we wonen gezond, comfortabel en betaalbaar voor iedereen. Al vanaf 2014 zet Area zich in om bewust stappen te nemen in het bereiken van dit toekomstbeeld. In 2018 realiseren we een gemiddeld label B van al onze woningen. Hiermee lopen we twee jaar vooruit op de gestelde deadline. Dit hebben we onder andere gerealiseerd door inzet van onze isolatieprojecten, zonnepaneelprojecten en energiecoaches. 

Wat is wonen in het groen?

Wonen bij Area, betekent in 2035 wonen in groene en gezonde wijken. Wijken waar je geniet van de vele geuren en kleuren en waar de inheemse flora en fauna jaarlijks rijker wordt. Want wij weten als geen ander wat groen kan doen. Groen houdt de temperatuur aangenaam, vangt regenwater op en zuivert de lucht. Groen zocht voor rust en ontspanning en voor fijne plekken om te ontmoeten. Plekken waar kinderen gezond wonen, spelen en opgroeien. Groen helpt wonen tot leven wekken. Vanaf 2018 zet Area zich in om bewust stappen te maken in het bereiken van dit toekomstbeeld.

Wat is beter bewust samen werken?

We werken bewust beter samen. Beter met onze klanten, collega’s en partners. Want wij zijn ervan overtuigd dat je samen verder komt dan in je eentje. Wij zoeken elkaar op. We bouwen aan bewustzijn en leren van elkaar. Samen ontdekken we wat werkt en wat niet. We geven ruimte aan individueel talent en invulling van ieders fundamentele behoeften. Zo versterken we elkaar en vergroten we de kwaliteit van werken en leven voor iedereen. Vanaf 2018 zet Area zich in om bewust stappen te nemen in het bereiken van dit toekomstbeeld.

Wat kun jij bijdragen aan de duurzaamheid van je woonomgeving?

Als bewoner van de woningen van Area kun je helpen om in 2035 wonen duurzaam te laten leven. 

Allereerst door te besparen op jouw energieverbruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar scheelt ook in jouw portemonnee. Wil je weten hoe je kan besparen? Kijk dan op onze website www.energiebesparenmetarea.nl of vraag dan op deze speciale site een coaching gesprek aan. Een van onze energiecoaches neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Als je zelf ideeën hebt over wat je als bewoner of wat wij als Area kunnen doen om wonen duurzaam te laten zijn/worden dan kun jij je aanmelden voor de Groene Stoel. In deze rubriek in ons bewonersblad de Areander interviewen wij een vooruitstrevende bewoners over hun duurzame dromen en acties. Aan de hand van dit interview gaan wij aan de slag om te kijken of wij iets met jouw idee kunnen. Je kan je aanmelden voor de groene stoel door een mail te sturen naar info@areawonen.nl onder vermelding van De Groene Stoel.