Algemene Huurdersbijeenkomst 2023 Positieve Energie

De Algemene Huurdersbijeenkomst met het thema ‘Positieve Energie’ heeft dinsdag 31 oktober 2023 plaatsgevonden op de Noordkade locatie Apotheek te Veghel.

De huurders van Area die zich voor deze avond hebben aangemeld werden vanaf 18.30 uur opgevangen door de leden van de Bewonersraad van Area, die deze avond hebben georganiseerd. Gasten werden ontvangen met koffie, thee en een gebakje en namen vervolgens plaats in de zaal. Daarnaast kregen de gasten een blocnote en pen, waarop ze vragen konden noteren die aan het eind van de avond werden beantwoord.

De voorzitter Pim Quekel opende de bijeenkomst en heette iedereen welkom. De gehele Bewonersraad werd voorgesteld, dit zijn: Betty Roozeboom, Nicole Arts, Wilma Lageman, Eddy van Baal, Richard Blondé, John Rovers, Henk van Stiphout en Pim Quekel.

Pim lichtte toe dat de Bewonersraad bestaat uit een groep vrijwilligers die zich inzetten omtrent de belangenbehartiging van de huurders van Area. De leden van de Bewonersraad zijn zelf ook huurder van Area. De taken en bevoegdheden van de Bewonersraad zijn uitgebreid vastgelegd in de Woningwet en Overlegwet. In de Woningwet is opgenomen dat de Bewonersraad (in de wet benoemd als huurdersorganisatie) een volwaardig partner is in het overleg tussen de woningcorporatie, Gemeente Meijerijstad en Gemeente Maashorst betreffende de prestatieafspraken. Ook houdt de Bewonersraad zich bezig met afspraken omtrent huurverhogingen, met als resultaat dat afgelopen jaar het percentage van 3,2% is teruggebracht naar 2,5%. Daarnaast kiest de Bewonersraad een aantal thema’s waar zij zich op focussen. De thema’s van dit jaar zijn dienstverlening en doorstromingsbeleid.

Vervolgens gaf Pim het woord aan Mark Dijsselbloem van de Woonbond. Hij gaf een presentatie met voorbeelden en handige tips over hoe je energie kunt besparen. Na een korte pauze nam Michiel Bink van de Woonbond het woord over. Hij gaf uitleg over hoe je middels een energiedisplay energie kan besparen. Ook behandelde hij een aantal vragen uit de zaal. Er werden vragen gesteld over mogelijkheden voor het inzetten van een energiecoach en het vaststellen van energielabels. Vervolgens vond de quiz plaats, de drie aanwezigen die de meeste vragen goed hadden wonnen een energiedisplay. Aan het eind van de avond werden nog een aantal vragen uit de zaal beantwoord. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Informatie, mededelingen en resultaten van de Bewonersraad zijn terug te vinden op de website van de Bewonersraad: www.bewonersraad-area.nl. Daar zijn ook de presentatie die gegeven is en de antwoorden op de vragen die 31 oktober zijn gesteld terug te lezen.

Vorige
Vorige

Algemene Huurdersbijeenkomst 2023 Positieve Energie Presentatie

Volgende
Volgende

Terugkoppeling vragen Algemene Huurdersbijeenkomst 2021